Jag hittade en gammal bild jag döpt till "snoppar" och kände att: va?

Ja men sen föll bitarna på plats.
Och då skrattade jag.
Mor: Du, jag spelade in en dokumentär om flickorna som hölls fångna i 10 år och..
Jag: Mamma jag ser på film
Mor: Sabbar jag stämningen?
Jag: Haha ja
Mor: Jaha, ah men förlåt för att jag lever
Jag: ..Va?
Mor: Jag går väl, du tycker ju ändå bara att jag är en
Jag: Martyr, ja.
Mor: ...
Och så skrattade jag igen.
(Tekniskt sett var detta första gången jag skrattade, då jag just hittade bilden. Om man vill vara sån, vilket jag nu tydligen ville vara. Ja)

Hårevolution 2012-2013

Vad jag tänkte när denna var klar:

"Den här ska min husband få ha i sin plånbok när fotografier kan röra sig"
"Och när fotografier både kan röra på sig och ha soundtrack ska den här låten vara till:"
 
...
VARFÖR

Denna vecka har jag åstadkommit tre saker jag är stolt över:

  1. Fått lillebror att gå med på att se hela Doctor Who med mig (så stor seger att jag nästan grät)
  2. Smörat för läkaren på pappersfabriken i Norge tills han godkände mig som arbetsduglig (vilket här var något jag inte var, enligt honom) Jag sa wiho och dansade.
  3. Gjort en dö-god pastasås som jag sen bestämde mig för att kalla soppa så jag kunde äta den med sked. Inga konstigheter.

Slutligen kan vi bara notera hur duktig jag är som inte ens nämner mitt söndersmulade hjärta efter doctor who season 7 finale. Jag har inte sagt ett pip. Säg att jag är duktig nu då.

en bild på ett slott och två bilder på Julia som tar kort på ett slott och är fab




Det är så varmt att jag inte vet vart jag ska ta vägen.

Gömmer mig så länge i vardagsrummet (som nu råkar vara det varmaste rummet i huset) och muttrar missnöjt men är ändå väldigt förnöjsam då vädret är trevligt och värme är skönt.

Människor är komplexa (obeslutsamma) varelser.

17 maj. sjuttonde maj. 17 mai. syttende mai (fast jag säger ju söttäne maaji)

Weeeeooo
Är alltid så exctited denna dag, mest pga:

  • Äta tårta
  • Fulmatcha kläder
  • Vifta flaggor i folks ansikten (I år Stevens. "You just waved that flag in my face" Öh, aha?)
  • Äta tårta
Aldrig förr har jag dock haft två föräldrar som jobbar najn tu fajv. Det är frustrerande. Då mor slutade sent hann hon inte baka något gott (tårtaaa!??!? cryyy) och innan ni frågar er varför jag inte gjorde det istället kan jag upplysa er om att jag tog ett 2 ½ timmars bad följt av att ligga på golvet i en timme i bara underkläder. Jag var väldigt upptagen.

Far grillade i alla fall lite kyckling vilket ju är trevligt. Utan ett kadaver eller två på bordet är det ingen högtid.

Jag får ju inte i det hela vara besviken, trots brist på tårta och röd-blå-vita kläder hos resten av familjen vilket bara kan visa på deras respektlöshet mot sitt fosterland. Rebeller kallar vi dem.
Men när mor sen tar ut en hel rulltårta ur frysen och frågar om det är okej att bara ställa fram nickar man våldsamt och äter sedan rulltårta klockan halv fyra på natten i leopard-boobieholder och förlåter saknat engagemang och hoppas innerligt att ingen märker.

(Märker på den nivån att jag i detta nu inte ska bli påkommen. Jag förstår ju att ni märker vad jag skriver, om det inte råkar vara så att mitt sätt att skriva är ultra-sneaky och budskapet bara flyger förbi läsaren som lämnas vid sin skärm, mållös och förvirrad. Det kan man ju också kalla fullkomlig otalang för att skriva, eller snarare en anti-talang, då jag inte kan se varför det under några omständigheter skulle vara en användbar egenskap. Ping pongilong! Jo det vet jag! Dagboksskrivande! Eller hur? Fast då författaren även kan vara en läsare, om denne nu skulle plocka upp dagboken och läsa det skrivna innehållet, måste ju det ultra-snekaiga skrivsättet undgå även författaren själv! Funktion förlorad OH NO. Fast jag vet! Sådana mail/brev/vet ej man skriver för att blåsa av lite känslor (läs: ilska) men aldrig har för intention att skicka! Där har vi det! Ett användningsområde för min oexisternade fullkomligt onödiga talang/anti-talang. Men hjÄLP vilken överflödig parentes. Undrar om jag kommer radera den (Antagligen inte) och där kom parentesen i parentesen jag lovat mig själv i år att sluta med. Well well, brunn brunn)

Heh

Jag var ju så kär



And I can see whyyy, yäää

Efter tre ombyten pga bebisspya och alldeles för mycket blåbärssaft vankas det rulltårta och kanelbullar.
Kalas är kalas.
*wink wink*

Och Emilia, han lät dig bara ha på heluppknäppta skjortor med beigea piratbyxor till

Idag drömde jag att Emilia dejtade Kevin Spacey vilket är upprörande både eftersom han är 54 och för att han inte lät mig följa med på några dejter INTE ENS när dem skulle åka till Atlantica och hälsa på Triton.

Dessutom log han smörigt och pratade med mig som att han var tre gånger äldre än mig, vilket han också råkar vara, på pricken faktiskt, men lite respekt förtjänade jag ändå. Jag vattnade trots allt hans kaniner när dem var borta. OCH HUR VATTNAR MAN ENS KANINER?






Håll käften Spacey!

Det var upprörande hursomhelst, så nu begär jag att Emilia ska ge mig skriftligt intygande på att aldrig i framtiden dejta Kevin Spacey (Även om han tar med dig till Atlantica)

Nästa sak på agendan var att hämta ut min.. *mesig trumvirvel*.. bettskENAAaaaah
Ja.
Jag satte i den direkt när jag kom ut från tandläkaren, trots att den bara är för nattbruk, och så dregglade jag och haltade barfota pga. monster-skoskav hela promenaden hem.
Yää

Kunne inte såve på grunn av en liter koffeinläsk. Tvi tvi

(Ogillar starkt "kikar likgiltigt genom ögonhåretfrasarna mot horisonten" grejen. Men asså.
Man blir trött i ögonen sjukt fort när man kollar sidlänges. Tre sekunder typ. Så who cärs?)

Mor sa återigen "du är läskig/farlig" Kommer inte ihåg vilket, båda är för frekvent använda, blir bara brus i mina öron nu. (Just nu fnissar jag över att jag nattbloggar om två centimeter bortklippt hår)
Låt mig dock understryka att jag bestämde mig den 18 april för detta. (Fnissar mer pga specifikationer)

Med det vill jag ju naturligtvis sudda ut uppfattningarna om att jag är oansvarigt spontan vad gäller mitt hår. Det är budskapet med denna samling ord. Jenny är inte en oansvarig hår-ägare.. Denna gång.

Men what's dA DEAL?
Big change elle?
Nope.
Men nu har jag fått förklara mig.
Så ingen får säga "Jenny!" med det där tonfallet som ifall jag var en hund skulle få mig att sluta vifta på svansen och ursäktande och ångrande gny lite.
Nä näj.

De e chill

Pommes och tivoli. Två viktiga saker.


Peace

Idag mindes jag den gången jag kallade min lugg för skäggväxt i pannan och då blev resten av dagen obekväm. Och med den insikten från min sida var det fars tur klockan tio på kvällen att minnas den gången man var tvungen att deklarera innan ett visst datum. Vilket är alltid. Just denna gång var den dagen idag. Jag räckte bokstavligen ut tungan åt de vuxna i familjen som satt och kliade pannor sent på kvällen och fyllde i papper. Jag tänkte nog något i stil med "Suckaaazzz" och kände mig omotiverat lycklig. Sen kom vi på att just det är inte Jenny också en människa av tillräckligt mogen ålder som måste påriktigt-deklarera??
Då kände jag så här: